Koláč Hanka

Ingredience

Tmavé těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g změklého másla
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva

Světlé těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • 4 lžíce mléka
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohová náplň.

  • 750 g tvarohu (z vaníčky)
  • 4 lžíce cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 pudink s vanilkovu

Postup:

Nejprve si vypracujeme tmavé těsto. Do mísy si dáme všechny suché složky a zamícháme, přidáme změklé máslo, vajíčko a mléko. Vypracujeme těsto, které nakonec na vále zpracujeme, které dáme na plech. Do mísy opět dáme všechny suché složky, přidáme olej, vajíčka a mléko. Těsto je řidší a hezky jej vymícháme metličkou. Připravíme si tvarohovou náplň, kterou rozetřeme na tmavé těsto. Nakonec nalijeme světlé těsto, které rozetřeme po celý ploše plechu. Dáme peci na 180°C asi 40 minut.