Ingredience:
- 200g mletého máku
- 50g mandlí (spaříme, oloupeme a umeleme)
- 3 žloutky
- 60g medu
- 1 lžička skořice
- 2 tlučené hřebíčky
- citonová kůra
Postup:
Žloutky s medem utřeme do pěny, přidáme mák, mandle, skořici, citon a hřebíček. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Pečeme v dortové formě na 180°C asi půl hodiny. Upečený dort rozřízneme na tři díly . Jednu část natřeme domácí marmeládou a druhou krémem. Nakonec dort potřeme citronovou polevou.
Krém:
- 200ml mléka
- 2 lžičky třtinovéhu cukru
- 40g kukuřičné mouky
- špetka soli.
Mkéko svaříme s cukrem a špetkou soli. Nakonec vmícháme mouku a vytvoříme takzvaný bešamel.
Citronová poleva :
- šaťáva z jednoho citronu
- 100g moučkového cukru