Ingredience
- 700 g vepřové pečeně
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- špetka mletého fenyklu
- 2 lžíce oleje
- 40 g másla
- 30 g cibule
- 0,5 l mléka
- 1 lžíce sekané petrželky
- 100 g dušených žampionů
Postup
Vepřovou pečeni osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým fenyklem a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet. Pak maso opečeme na oleji a másle po všech stranách, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme mlékem a za občasného polévání dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, do omáčky přidáme sekanou petrželkovou nať, zvlášť udušené houby a chvilku společně podusíme. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.