Ingredience:
- 4 celá vejce
- 25o g cukru krupice
- 125 g hery
- 3 lžíce oleje
- 2-3 lžíce kakaa
- 300g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 jablíčka (podle velikosti)
- asi 1dl mléka
- tuk a hrubou mouku na vysypání formy
Postup:
Jablko (nebo dvě menší) nastrouhejte nahrubo a smíchejte s moukou a herou. Vajíčka můžou být klidně celá, ale já vždycky ušlehám sníh, který dám na závěr s práškem do pečiva s trochou mouky. Podle tuhosti těsta přidáme mléko (těsto by mělo být tuhé, ale tekuté). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu. Díky jablkům je těsto krásně vláčné a měkké, ale musí se déle péct.
Tip na závěr:
Do těsta můžeme přidat nasekané vlašské ořechy nebo kousky hořké čokolády.