Ingredience
- 70 g smetany ke šlehání
- 100 g másla
- 60 g cukru ( může být i méně)
- 200 g kvalitní čokolády
- 2 lžíce likéru dle vlastní volby
- zhruba 3 lžíce kakaového prášku na obalení
Postup
1. Do malého kastrůlku odvažte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahřívejte na středně silném ohni, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte najednou všechnu nalámanou čokoládu a vařečkou míchejte dokud se všechna dobře nerozpustí. Tuhle směs uložte do druhého dne do chladu, aby ztuhla.
2. Rozložte na sebe dva nebo tři obyčejné papírové ubrousky a na ně doprostřed nasypejte kakaový prášek. Lžičkou okrajujte z dobře ztuhlé lanýžové hmoty menší kousky, bleskově je poněkud zaoblete konečky prstů a vzápětí obalte v kakau. Jde to velmi snadno když střídavě nadzvedáváte všechny čtyři okraje ubrousků a nutíte tak kuličky putovat kakaovým práškem. Oklepejte a přendejte do malých papírových košíčků.
3. Před snědením ostatními braňte vlastním tělem a před rychlou zkázou chraňte chladem.