Jehněčí kotlety po provensálku

Ingredience

  • 6 silných jehněčích kotlet
  • 5 stroužků česneku
  • 60 g másla
  • 3 stonky bazalky
  • asi 1 dl olivového oleje
  • mletý pepř
  • hrubá sůl

Pro přílohu 500 g vařených fazolek pokapaných máslem a posypaných jemně krájenou petrželkou.

Postup

Oloupané stroužky česneku rozdrtíme a vložíme je spolu se špetkou soli a bazalkových lístků (několik lístků necháme na ozdobu) do misky, kde je rozetřeme. Za stálého míchání přidáváme olivový olej, až vznikne krémová pasta. Jehněčí kotlety po obou stranách lehce opepříme, potřeme připravenou pastou a necháme odležet. Pak je opékáme na předehřátém grilu – velmi chutné jsou opečené na roštu, na dřevěném uhlí. Během grilování kotlety jednou obrátíme. Na předehřáté talíře rozdělíme grilované kotlety, každou ozdobíme kouskem másla a lístkem bazalky. Podáváme s vařenými fazolkami pokapanými máslem a posypanými jemně krájenou petrželkou.