Ingredience:
- 500 g polohrubé mouky
- 30 g čerstvého droždí
- 40 g cukru
- 280 – 300 ml mléka
- 2 žloutky
- 50 g másla
- 1/2 lžičky soli
- tochu rumu
Postup:
Do vlažného mléka přidáme cukr a čerstvé droždí. Kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme polohrubou mouku se solí, dva žloutky a máslo. Nakonec kvásek. Zpracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Těsto dáme na vál a vyválíme placku asi 1cm silnou. Sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na pečící papír. Doprostřed koblih uděláme důlek a necháme ještě na plechu 20 minut kynout. Pečeme v troubě na 180°C dorůžova. Když jsou koblihy upečené ihned je potíráme másle s rumem a doprostřed dáme marmeládu. Nakonec cukrujeme.