Ingredience:
- 1,5 kg masa z mladého kohouta (může být i kuře)
- 100 g kvalitní slaniny
- 400 g šalotky
- 300 g žampionů
- 50 g másla
- 30 g polohrubé mouky
- 0,5 l červeného vína
- 4 lžíce koňaku
- 2 bobkové listy
- 2 větvičky tymiánu
- 1 petržel
- pepř, sůl
Postup :
Koření vložíme do gázového sáčku. Očištěné maso naporcujeme na osm dílů. Máslo rozpustíme na velké pánvi, přidáme nakrájený špek, celé šalotky a asi 10 minut dusíme. V pánvi ze všech stran opečeme maso, zaprášíme moukou, přelijeme vínem, koňakem, přidáme uzlíček s kořením a necháme přejít varem. Pomalu dusíme přikryté asi 45 minut. Na zbytku másla osmažíme rozpůlené žampiony, přidáme kousky kohoutka, šalotky a scezenou omáčku. Krátce ještě povaříme, d ochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.