Ingredience:
- 8 bílků
- 200gr krupicového cukru
- 200 gr kokosu
- 100gr hladké mouky
Postup:
Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh.( Do bílků dám pár zrnek soli a půl lžíce studené vody- bílky se lépe ušlehají a nabudou). Lehce vmícháme kokos smíchaný s moukou. Hmotu nalejeme na plech, vyložený.pečícím papírem a pečeme na 170°C 15 až 20 minut. Chladný piškot vyklopíme a pokropíme černou kávou, potřeme karamelovým krémem a poléváme čokoládou. Hotové řezy necháme vychladnout a krájíme nožem namočeným ve studené vodě.
Karamelová poleva:
- 1 slazené kondezované mléko
- 250 gr másla
Postup:
Mléko vaříme 2 hodiny. Máslo ušleháme a postupně zašleháme do vychladlého uvařeného karamelu.
Poleva:
- 1 čkoláda na vaření
- 10gr 100%tuku
Postup:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a pomalu vmícháme tuk.