Ingredience
- 4 vepřové panenky
- 16 sušených švestek
- 400 g másla
- 0,3 dl oleje
- 0,3 dl slivovice
- 3,dl kysané smetany
- 1,5 dl sladké smetany
- svazeček petrželky
- 2 dl bílého vína
- sůl
- mletý pepř
Postup
Sušené švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vetkneme je do panenek. Panenky osolíme a opékáme v pánvi na mírném ohni. Ze zbylých sušených švestek nakrájíme nudličky, namočíme je do bílého vína a spolu s vínem nalejeme na panenky. Vaříme, dokud se víno ze dvou třetin neodpaří. Pak přidáme oba druhy smetany a ještě chvíli vaříme, abychom získali hustou omáčku. Nakonec do ní přilejeme slivovici a společně povaříme asi 2 minuty. Jsou-li panenky dříve měkké, vyjmeme je, omáčku dohotovíme samostatně a panenky potom přelejeme. Posypeme sekanou petrželkou a podáváme s domácími nudlemi, vařenou rýží nebo s makarómy.